5 mei Bevrijdingsdienst met monoloog van Bonhoeffer

“Vrijheid woont niet in de vlucht van gedachten, alleen in de daad”.

Dit zijn woorden van Dietrich Bonhoeffer. Hij was een Duitse dominee tijdens de 2e Wereldoorlog. Bonhoeffer werd op 9 april 1945, drie weken voor de bevrijding geëxecuteerd, vanwege hulp aan Joden wat gelijk stond aan hoogverraad. Vanuit de gevangenis in Berlijn schreef hij gedichten en brieven die bewaard zijn gebleven. Vandaag zijn ze voor ons nog een inspiratiebron om na te denken over vrijheid.

Op basis van deze brieven en gedichten heeft ds. Leuny de Kam een monoloog geschreven die ze zondag ten gehore brengt. Dichterbij het leven van Bonhoeffer kun je bijna niet komen!

De monoloog wordt onderbroken door het lied wat we kennen van zijn hand: ‘Door goede machten trouw en stil omgeven’ (lied 511). Corrie Geleijnse zal een deel van het lied solo zingen, zodat het goed tot zijn recht komt. Organist Bert Geleijnse heeft muziek uitgezocht die Bonhoeffer na aan het hart lag: van Johann Sebastian Bach. Verder worden er liederen gezongen die Bonhoeffer graag zong, van de Duitse dichter Paul Gerhardt.

Het wordt een bijzondere Bevrijdingsdienst en u bent van harte welkom om deze mee te maken.

Zondag 5 mei 2019 om 10 uur.

In de dienst gaat ds. Leuny de Kam voor en Bert Geleijnse zorgt voor de muzikale begeleiding.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *