Dinsdag 28 maart Lezing van Jona Lendering om 19.30 uur

We zijn heel blij aan te mogen kondigen dat dhr. Jona Lendering op deze avond bij ons te gast is! Hij is historicus, blogger, webmaster en journalist, die vooral actief is op het gebied van wetenschapscommunicatie over de Oudheid .

Jona Lendering (1964) studeerde geschiedenis in Leiden en oudheidkunde aan de Amsterdamse Vrije Universiteit. Hij nam deel aan archeologische opgravingen in Nederland en Griekenland, is de auteur van een dozijn boeken en was in 2004 medeoprichter van Livius, een opleiding voor historisch onderwijs. Hij organiseert ook reizen naar de meest bijzondere gebieden. Ook heeft hij een dagelijkse blog, de Mainzer Beobachter. 

Op 28 maart zal spreken over de Bergrede, het bekendste gedeelte van het Evangelie volgens Mattheüs. Voor ons als Doopsgezinde ook een belangrijke tekst! Hoe kijkt hij als historicus naar dit bijbelgedeelte? En hoe past de Bergrede in het jodendom van de eerste eeuw? Hij is landelijk een bekende en zeer gewilde spreker, bijzonder dat hij in ons midden is.

Dinsdag 28 maart 2023 om 19.30 uur. Vanwege de hoge energiekosten houden we de toegang op € 5. Van harte welkom! Aanmelding is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *