Expositie “Twisted” in de kerk van 1 t/m 31 oktober

Van 1 t/m 31 oktober kunt u in onze kerk  de expositie TWISTED bezoeken met werk van Inge de Belder en Corine Kisling. Te zien zijn fotoprints van houtskooltekeningen en computercollages evenals originele tekeningen van Inge de Belder. De expositie is geopend op donderdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur en de toegang is vrij. Dit zegt Corine Kisling over de expositie:
“Hoewel we een totaal verschillende achtergrond hebben (Inge is beeldhouwer en grafisch kunstenaar en ik oorspronkelijk auteur en vertaler), hebben we wederom een gemene deler gevonden, een gemeenschappelijke inspiratiebron: deze keer is dat de grillige structuur van bomen, schorsen en wortels.
Interessant daarbij is dat we er elk een totaal andere invulling aan geven. Inge maakt houtskooltekeningen op papier. Ik “hertaal” foto’s tot wonderlijke computercollages.
Maar niet alleen onze techniek verschilt, ook de uitwerking, de interpretatie. Inge streeft niet naar herkenbaarheid, maar naar mogelijkheid. Bij mij is het precies andersom. Mijn vervreemdende computercollages dragen juist wel een duiding mee, een herkenning of symboliek.Ik ben per slot van rekening een verhalenverteller, een beeldenvertaler.
De expositie bestaat uit professionele fotoprints van de houtskooltekeningen en de computercollages. Ook zullen er enkele van de grote originele tekeningen van Inge te zien zijn. Zo bereikt deze expositie een grote “eenheid in verschil”, een eenheid met een “twist”.

 

 

2 thoughts on “Expositie “Twisted” in de kerk van 1 t/m 31 oktober

  1. Gaarne wil ik -om een idee aan te dragen- de kunstenaressen attenderen op de zgn. Süntel-beuk. Wie op de NL. Wikipedia zoekt naar Deister of de plaats Bad Münder am Deister, kan al een paar afbeeldingen vinden. Te vinden in Duitsland in de buurt van Hamelen. Vanwege de reisverboden door Corona is het niet mogelijk, er zelf heen te gaan. Ik weet, dat Arboretum Trompenburg te R’dam in 2010 in elk geval ook zo’n grillige beuk had staan, of die er nog staat, weet ik niet. Veel succes, en voor u en uw naasten Gods zegen toegewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *