Hein Stufkens en ” De vrede in je hart” op zondag 18 februari

Zondagmorgen 18 februari spreekt schrijver en filosoof Hein Stufkens in onze dienst in de kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg.
Thema is “Het vinden van vrede in je hart”. Belangstellenden zijn van harte welkom.
Hein Stufkens (1947), filosoof, schrijver, dichter, leraar, werd bekend als auteur van boeken over zingeving en spiritualiteit door zijn werk voor radio en televisie en door lezingen en workshop.

Zijn inspiratie vindt hij naast de christelijke mystiek onder meer in het zen-boeddhisme. Samen met zijn echtgenote Brigitte Stufkens-Geerlings richtte hij het spiritueel bezinningscentrum ‘La Cordelle’ te Cadzand op.
In de dienst van 18 februari zal Hein Stufkens ingaan op de begrippen ‘overgave’ en ‘mededogen’ als wegen om innerlijke vrede te vinden. Begrippen die niet alleen in de Bijbel, maar ook in de Christelijke mystiek een grote rol spelen, met name bij Franciscus van Assisi. Deze beroemde heilige uit het begin van de 13e eeuw is voor Stufkens een belangrijke inspiratiebon bij zijn werk in “La Cordelle”.
Na de dienst, die om 10 uur begint, is er ruimschoots de gelegenheid om met Hein Stufkens van gedachten te wisselen.Meer over hem en zijn werk op www.lacordelle.nl

Gespreksavond over Franciscus van Assisi
Als aanloop naar de dienst op 18 februari is er op maandag 12 februari om 19.30 u in de gemeentekamer van de kerk een thema-avond over de levenswijsheid van Franciscus van Assisi. Ds. Leuny de Kam zal hierover vertellen en beelden laten zien van Assisi , de woonplaats van Franciscus. Ook op deze avond is iedereen van harte welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *