Kerkdienst rond J.P. Sweelinck

MIDDELBURG – Ds Leuny de Kam leidt zondag 7 november 2021 om 10 uur in onze Doopsgezinde kerk (Lange Noordstraat) in Middelburg een speciale kerkdienst rond componist Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621). Dit jaar wordt in heel Nederland het 400ste sterfjaar van Sweelinck herdacht met concerten en andere culturele activiteiten. De kerkdienst is de afsluiting van het Sweelinckweekend in Middelburg. (klik hier)
Leuny de Kam zal in haar overdenking ingaan op de religieuze aspecten in de muziek van Sweelinck en diens plaats in de godsdienstige veelkleurigheid van Amsterdam eind 16e, begin 17e  eeuw. Hing hij de ‘nieuwe leer’ aan of bleef hij katholiek?

Een vocaal ensemble onder leiding van Aleida Post zingt van Sweelinck ‘Christe qui lux est et dies’ (gregoriaans) en vijf psalmbewerkingen. Organist is Bert Geleijnse, die ook enkele werken van Sweelinck zal spelen.

Bezoekers van de kerkdienst kunnen zich van te voren per mail aanmelden via verstegena@zeelandnet.nl of telefonisch via 06 22953385.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *