Kerstavonddienst met mooie, oude liederen

In de kerstavonddienst op 24 december zullen we in onze kerk in hoofdzaak oude kerstliederen zingen en spelen. Dit om tegemoet te komen aan de wens van diverse kanten om juist op de kerstavond de oude en vertrouwde liederen te zingen. Ook vorig jaar gebeurde dat in een druk bezochte kerkdienst en de reacties hierop waren positief
De samenzang zal dit jaar begeleid worden door de twee trompettisten, Jinty Kleinepier en Peter Slabber en organist Bert Geleijnse.
Trompetten en orgel zullen ook te horen zijn in werken van Arcangelo Corelli en Georg Böhm, componisten uit de 17e eeuw en in een compositie van organist Jan.J.van den Berg.
Ds. Leuny de Kam, predikant van onze gemeente, leidt de dienst met het thema: “Ook Jozef reisde naar Bethlehem”. Wat weten we eigenlijk over Jozef? Welke rol speelt hij in het Kerstverhaal? En heeft hij iets te maken met een ander verhaal over Jozef, in het Oude Testament? We kijken tijdens de dienst ook naar het (moderne) schilderij van Joost Gevaert ‘De droom van Jozef’ waar die beide verhalen heel mooi worden verbeeld.

De dienst in de kerk aan de Lange Noordstraat begint om 19.30 u. De aanwezigen worden uitgenodigd om na afloop met elkaar nog een glas glühwein te drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *