Plezier in muziek op Monumentendag in Doopsgezinde kerk

Op Open Monumentendag 14 september is de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg open van 10 tot 17 uur. Iedereen met belangstelling voor het fraaie 19e eeuwse interieur en het monumentale orgel is van harte welkom.
Plekken van Plezier is het thema van Monumentendag. Bij een kerkgebouw lijkt dat op het eerst gezicht minder te passen, maar de muziek in de Doopsgezinde kerk zal die dag voor het nodige genoegen kunnen zorgen.
Zo opent Martin van der Bent, organist van de Koorkerk, om 10.30 u met een miniconcert waarin hij laat horen, dat er genoeg vrolijke orgelmuziek is.
Om 12 uur speelt Bert Geleijnse, organist van de Doopsgezinde kerk, een programma, met lichtvoetige muziek van Sweelinck tot Haydn. Hij gebruikt dan alleen de vijf oudste, 18e eeuwse registers van het orgel, waaronder de vier fluitregisters.
Om 13.30 uur is het de beurt aan de kinderen: ieder kind dat een muziekinstrument bespeelt is welkom boven bij het orgel. Spelen op je instrument en horen hoe mooi het klinkt in de kerkruimte of zelf een keer het orgel proberen.

Om 16 uur wordt het programma afgesloten met een concertje van 30 minuten op het orgel of de piano. De kerk blijft dan nog open tot 17 uur.
Foto: Kees Tempelaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *