RAVENNA-weekend 12, 14 en 15 juli 2018

Wat hebben we een mooie prijs gewonnen als gemeente en predikant! De prijs van de lokale vier vrijheden: Vrijheid van Godsdienst. Daarom willen we trakteren op een Ravennaweekend! Ravenna is een prachtig stadje in Italië waar hele oude kerken zijn met wondermooie mozaïeken. Er zijn daar nog sporen van Arianen, een christelijke stroming uit de 3e eeuw, die later verboden werd. Ds. Leuny de Kam is vorig jaar in Ravenna geweest en laat een mooie presentatie zien. Het bijzondere van de stad Ravenna is dat je daar in contact komt met het vroege christendom.
Het zien van mozaïeken roept misschien het verlangen op om dit ook zelf te doen en dat kan! We bieden op zaterdagmorgen 14 juli een workshop ‘Mozaïek maken’ aan, geschikt voor iedereen! Een workshop van anderhalf uur, waarbij je zelf onder deskundige begeleiding stap-voor-stap zelf een mozaïek tegel maakt. Ook geschikt voor kinderen. Om deel te kunnen nemen moet je je wel even aanmelden!!
Daarna is er op zondagmorgen 15 juli  de kerkdienst waarbij we ons verbinden met die vroege christenen die hun geloof uitdrukten door middel van die kleurige mozaïeken.
Van harte welkom bij dit Ravennaweekend, neem vrienden en belangstellenden mee!

Praktische informatie:
donderdagavond 12 juli om 19.30 uur informatieavond met een powerpoint over de mozaïeken in Ravenna.
zaterdagmorgen 14 juli van 10 tot 11.30 uur de mogelijkheid om zelf een mozaïek te maken in een workshop. Hier wordt wel een bijdrage voor gevraagd van € 7,50. De heer Boomsma zal deze workshop leiden en is zeer deskundig op het gebied van mozaïek maken. De workshop zal plaats vinden in zijn atelier, Diodeweg 25 te Middelburg, waar voldoende parkeergelegenheid is. Geef je op bij Leuny de Kam (06-15622635).
zondagmorgen 15 juli om 10 uur is er een kerkdienst rond een mozaïek uit Ravenna, voorganger ds. Leuny de Kam. Op welke manier verbeeldden de eerste officiële christelijke gemeenschappen haar geloof? In Ravenna speelde de dochter van de keizer die het christendom tot staatsgodsdienst maakte een hoofdrol: Galla Placidia!

          
Mozaïek in Ravenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *