Welkom in onze mooie kerk komende zaterdag ofwel Open Monumentendag


Op zaterdag 9 september, Open Monumentendag, bent u vanaf 10 uur  welkom  in de Doopsgezinde kerk aan de Lange Noordstraat 62 te Middelburg. Bewonder dan het intieme interieur met de fraaie glas-in-loodramen, de markante preekstoel en het monumentale orgel.
Dat orgel kunt u overigens ook beluisteren , want om 11 uur geeft de jonge organist Michiel  Kwekkeboom een mini orgelconcert. Hij speelt muziek van Bach, Buxtehude, Guilmant, Franck, Vierne, Boëllmann en Mendelssohn.
Op het podium voorin de kerk zal ook muziek klinken: van 13.00 tot 13.45 uur speelt dan Rebecca Janse, eveneens een jong muzikaal talent . Zij studeert harp aan de Muziekschool Zeeland.  De  akoestiek van de kerk maakt het luisteren naar harpmuziek tot een bijzondere ervaring.
Rond 15.00 u bent u dan welkom op de galerij als u geïnteresseerd  bent in het orgel. U kunt een kijkje nemen in de orgelkas en ik zal graag iets vertellen over ‘mijn’ orgel. Als u wilt hoeft het niet bij kijken te blijven en kunt u zelf het orgel even bespelen.
Om 16.00 uur sluiten we de kerkdeuren. Tijdens de dag is informatie over kerkgebouw en gemeente beschikbaar en zijn wij aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Bert Geleijnse, organist Doopsgezinde kerk Middelburg

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *