Zingen uit het Liefste lied van overzee op 24 maart

De bekende theoloog, dichter en schrijver Sytze de Vries heeft de afgelopen jaren onder de titel HET LIEFSTE LIED VAN OVERZEE in 2 delen meer dan 120 vertalingen gemaakt van klassieke, bekende en ook nieuwe hymns uit de Engelse traditie.
Een selectie van deze liederen zal klinken op de zangmiddag op zondag 24 maart a.s. in de Doopgezinde kerk aan de Lange Noordstraat te Middelburg. Sytze de Vries zelf zal op deze middag de liederen introduceren en toelichten.

De zangmiddag wordt georganiseerd door de Nieuwe Kerkgemeente Middelburg en de Doopsgezinde Gemeente Walcheren. Hoewel de twee liedbundels al in 2015 zijn uitgegeven, zijn deze liederen binnen de Zeeuwse kerken nog weinig bekend. Daarom willen de beide gemeenten met deze zangmiddag deze waardevolle liederen meer onder de aandacht brengen. De kracht van de Engelse melodie, gecombineerd met poëzie in de moedertaal, nodigt namelijk uit tot enthousiast zingen.
De cantorij Hemelsbreed van de Nieuwe Kerkgemeente o.l.v. Christian Blaha zal medewerking verlenen. Organist is Bert Geleijnse.
In de koffiepauze is er gelegenheid om de liedbundels te kopen.
De zangmiddag begint om 14.30 u en wordt om 16.30 u afgesloten met een korte vesper, geleid door ds. Sytze de Vries. Ook dan zullen liederen uit ‘het liefste Lied van Overzee’ gezongen worden.
De toegang tot de zangmiddag is vrij, er is een collecte bij de uitgang ter dekking van de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *