Zondag 29 mei, kerkdienst in het Zeeuws Museum om 10 uur

Inmiddels al een traditie: één keer per jaar organiseren we een kerkdienst in het Zeeuws Museum met aandacht voor een kunstobject uit de collectie of een bijzondere tentoonstelling.

Het laatste weekend van mei is de prachtige tentoonstelling met het werk van Jan Heyse nog net te bewonderen. Tijdens deze kerkdienst zullen we kijken naar zijn werk en door zijn ogen naar onze omgeving en naar onszelf kijken.

Op de mooie tekening van Maria met kind, krijgt Maria een Zeeuwse kap op. Het past haar goed. De vraag is: ‘Waar kleed jij je mee? Met welke woorden, ideeën of beelden? Zitten ze je als gegoten? Of zijn ze je eigenlijk vreemd? Wat is je identiteit? En hoe geef je dat vorm?’

Jan Heyse liet het Zeeuwse landschap en de mensen om hem heen op een prachtige manier zien! Welkom bij deze bijzondere viering rond het werk van Jan Heyse. Wel reserveren, want er kunnen maximaal 40 mensen bij de kerkdienst aanwezig zijn.

Na de dienst is het mogelijk om de tentoonstelling van Jan Heyse te bekijken met een gids. Iedereen is van harte welkom, ook als je geen betrokkene van de Doopsgezinde Gemeente bent.

Het bijwonen van de dienst is volledig gratis en ook het bezoeken van de tentoonstelling achteraf. Mocht je in het bezit zijn van een Museumjaarkaart, dan is het wel zo vriendelijk om deze mee te brengen en hem bij de balie te laten scannen. Er is een collecte tijdens de dienst voor de onkosten en voor een goed doel. Voorganger is ds. Leuny de Kam.

Zondag 29 mei 2022 om 10 uur. Reserveren kan via de website http://dgwalcheren.nl/reserveren/onder vermelding van Museumdienst.

Jan Heyse (1882-1954)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.